Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2022

Розбійний напад на жінку – судитимуть двох рецидивістів із Запоріжжя (ФОТО)

Київською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно двох раніше судимих мешканців Запоріжжя за фактом розбою, поєднаного з проникненням у житло (ч. 3 ст. 187 КК України).

Як повідомив керівник окружної прокуратури Едуард Новіков, досудовим розслідуванням встановлено, що у жовтні минулого року 39-річний та  38-річний чоловіки проникли до будинку 52-річної жінки, розташованого по вул. Басейній у м. Харкові.
 
Нападники зв’язали хазяйку помешкання будівельним хомутом та змусили її сказати, де знаходяться гроші та ювелірні цінності. Заволодівши майном жінки, а саме 35000 польськими злотими, 500 доларами США та ювелірними прикрасами, чоловіки втекли з місця вчинення злочину.
 
Під час проведення обшуків за місцями проживання зловмисників та в автомобілях виявлено та вилучено викрадені грошові кошти та мобільні телефони, які використовувалися для зв’язку під час вчинення злочинів. Також вдома у одного з нападників виявлено 50 тис. доларів США.
 
Наразі обвинувальний акт стосовно двох мешканців Запоріжжя направлено до Київського районного суду м. Харкова.
 
Досудове розслідування проводили слідчі слідчого відділу Харківського районного управління №1 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснювали співробітники Управління карного розшуку ГУНП в Харківській області.
 
Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2473