Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2024

У Харкові викрито двох ремонтників, які коригували атаки ворога по позиціях української армії та мобільних вогневих груп по знищенню БпЛА (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 45-річному чоловіку за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України), та 57-річному чоловіку у поширенні інформації про переміщення, рух та розташування ЗСУ в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, з лютого 2024 року двоє ремонтників з Харкова передавали ворогу інформацію, необхідну для нанесення повітряних атак по обласному центру.
 
План фігурантів полягав у наступному. Вони поодинці їздили по Харкову і наближених населених пунктах, приховано збираючи відомості про розташування позицій української армії та техніки. Крім того, вони вишукували по місту мобільні вогневі групи по знищенню безпілотників.
 
Зібравши необхідну інформацію, 45-річний фігурант передавав її в телефонному режимі своєму знайомому, який у 2014 році виїхав до тимчасово окупованого Донецька та служить в армії так званої «ДНР». Він, у свою чергу, мав передати російським спецслужбам актуальні координати для нанесення ракетних атак та ударів БпЛА.
 
Правоохоронці викрили агентів за місцями їх проживання у Харкові. Під час обшуку у них вилучено мобільні телефони з доказами підривної діяльності проти України.
 
Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: обох підозрюваних взято під варту без права внесення застави.
 
Досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 11