Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2022

Під час окупації села у Харківському районі російські військовослужбовці обстріляли з танку житловий будинок: загинуло троє людей (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 27 березня 2022 року під час окупації села Степанки Харківського району військові країни-агресора здійснили обстріл житлового будинку з танку. Внаслідок обстрілу загинуло двоє чоловіків та жінка. Небайдужі жителі села поховали їх на подвір’ї будинку, де проживали загиблі. 
 
Після звільнення с. Степанки від російських військовослужбовців люди одразу повідомили про звірства окупантів у телеграм-боті обласної прокуратури. 
 
11 травня 2022 року керівництво Харківської окружної прокуратури Харківської області спільно зі слідчо-оперативною групою відділу поліції №1 Харківського районного управління поліції №2 і Слідчого управління ГУНП в Харківській області здійснили виїзд до вказаного населеного пункту з метою проведення першочергових слідчих дій за фактом умисних вбиств цивільних осіб. 
 
Тіла вбитих було ексгумовано та направлено для проведення судово-медичної експертизи.
 
Досудове розслідування проводять слідчі відділу поліції №1 Харківського районного управління поліції №2 ГУНП в Харківській області. Наразі вирішується питання щодо визначення підслідності у кримінальному провадженні за Управлінням СБУ в Харківській області.
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1838