Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2022

Захист лісового фонду: прокуратура вимагає повернути землі вартістю майже 9 млн грн у власність держави

Київською окружною прокуратурою м. Харкова подано до суду позовну заяву в інтересах держави в особі Державного агентства лісових ресурсів, Харківської обласної державної адміністрації до фізичної особи про визнання незаконними, скасування рішень органу місцевого самоврядування, визнання недійсними державних актів на право власності на землю та повернення земельних ділянок.

Встановлено, що рішенням Харківської міської ради громадянці надано у власність для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд дві земельні ділянки лісогосподарського призначення по вул. Лісовій у м. Харкові.
 
Вказані земельні ділянки вартістю майже 9 млн грн знаходяться в межах земель лісогосподарського призначення ДП «Харківська лісова науково-дослідна станція». Згода на вилучення земель державою не надавалась, а розпорядження такими землями не належить до повноважень органу місцевого самоврядування, тобто ХМР. Крім того, під час передачі вказаних земель у приватну власність діяло розпорядження Кабінету Міністрів України, яким встановлено заборону на вилучення лісових земельних ділянок, їх передачу у власність та оренду зі зміною цільового призначення.
 
Вказані порушення законодавства стали підставою для направлення прокуратурою відповідного позову до Київського районного суду м. Харкова.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2060