Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.09.2022

Правоохоронці документують звірства російськоі армії: у звільненому від окупантів селищі на Чугуївщині виявлено два трупи цивільних зі слідами катувань (ФОТО)

За процесуального керівництва Чугуївської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

7 вересня українськими військовими звільнено с. Гракове у Чугуївському районі. Після деокупації місцевий мешканець звернувся до поліції та розповів, що російські військові змусили його закопати тіла двох чоловіків.
 
9 вересня біля території приватного домоволодіння правоохоронцями виявлено два трупи з вогнепальними пораненнями в області потилиці та зі слідами катувань. За попередньою версію слідства, потерпілих вбили російські військовослужбовці у березні під час окупації села.
 
Наразі трупи направлено для проведення судово-медичної експертизи.
 
Огляд місця події проводили прокурори Чугуївської окружної прокуратури Харківської області спільно зі слідчими Чугуївського районного управління поліції ГУНП в Харківській області.
 
 
 
 

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2417