Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.09.2022

Фейкові правоохоронці вчинили розбій у Харкові: повідомлено про підозру членам злочинного угруповання (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру членам злочинного угруповання. Чотирьом з них — за фактом розбою, поєднаного з проникненням у приміщення та вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 187 КК України), двоє інших підозрюються у незаконному придбанні, зберіганні вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, 16 вересня члени злочинного угруповання проникли до складських приміщень у м. Харкові, де перебував чоловік.
 
Зловмисники під виглядом співробітників СБУ, погрожуючи застосуванням вогнепальної автоматичної зброї, побили чоловіка та забрали гроші, ювелірні прикраси та документи. Проте далеко втекти їм не вдалось. Шість зловмисників затримані в порядку ст. 208 КПК України.
 
У зловмисників та за місцями їхнього мешкання правоохоронці вилучили переносний зенітно-ракетний комплекс з протитанковою керованою ракетою, 4 ручні протитанкові гранатомети РПГ-7 з пострілами та стартовими двигунами до них, 31 одиницю зброї, 79 магазинів з набоями до неї, 91 вибуховий боєприпас та понад 11 700 набоїв різного калібру. Також вилучили захисну амуніцію та тактичне спорядження з символікою правоохоронного органу. Крім того, деякі з учасників намагалися приховати наявність у них зброї, проте були затримані при спробі вивезти її.
 
Наразі Київським районним судом м. Харкова за клопотанням прокурора обласної прокуратури затриманих осіб взято під варту, а одного з них — під домашній арешт у зв‘язку з тим, що підозрюваному 17 років.
 
Встановлюються інші особи, причетні до вчинення злочину.
 
Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід здійснюють — Управління СБУ в Харківській області та Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР НПУ.
 
 
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1958