Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.12.2022

Під час окупації розміщував білборди з кремлівською пропагандою: прокуратура передала до суду справу щодо псевдопосадовця (ФОТО)

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 25-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що під час окупації смт Шевченкове Куп‘янського району 25-річний місцевий мешканець побудував з окупантами «трудові відносини». Так, у червні російські військові запропонували чоловіку обійняти посаду «исполняющего обязанности начальника отдела административно-хозяйственного обеспечения» у так званому «Шевченковском территориальном управлении ВГА Купянского района Харьковской области», на що колаборант погодився. 
 
За свою «роботу» він отримував від окупантів заробітну плату у розмірі 30 000 рублів.
 
Чоловік виконував всі вказівки російських ватажків. Так, наприклад, він організував встановлення на території населеного пункту білборди з проросійською агітацією для підняття бойового духу окупантів.
 
Правоохоронці затримали колаборанта після деокупації Куп’янського району. Наразі підозрюваний перебуває під вартою.
 
Справу розглядатимуть у Київському районному суді м. Харкова.
 
Досудове розслідування проводив СВ Управління СБУ в Харківській області.
 
Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2090