Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.12.2022

Прокурори у суді домоглись 9 років ув‘язнення бойовику «ДНР», який під час окупації села на Харківщині пограбував людей на суму майже 400 тис. гривень (ФОТО)

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винним бойовика так званої «ДНР» за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчиненого групою осіб (ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Прокурори у суді довели, що 23 лютого чоловік був призваний під час загальної мобілізації до лав так званої армії «ДНР» для участі у проведенні бойових дій проти України на боці РФ.
 
У березні цього року бойовик перебував у селі Руські Тишки Харківського району, яке на той час знаходилось під контролем російських військовослужбовців. 
 
Він отримав наказ від представника 13 складу 25-ої мотострілецької бригади ЗС РФ проникнути у будинок чоловіка, який за даними російської розвідки передавав координати розташування окупантів у вказаному селі українським військовим. 
 
Бойовик проник до будинку та пограбував власників. З собою зловмисник забрав їх особисті речі та дорогоцінні ювелірні прикраси, спричинивши матеріальну шкоду на суму майже 400 тисяч гривень.
 
Бойовик «ДНР» щиро розкаявся у судовому засіданні. 
 
26 грудня Котелевський районний суд Полтавської області виніс обвинувальний вирок та призначив військовому покарання у виді 9 років позбавлення волі. 
 
Наразі триває строк на апеляційне оскарження вироку.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2260