Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.12.2022

5 років за ґратами проведе мешканець Харкова, який закликав донатити на російську армію (ФОТО)

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винним 55-річного чоловіка у наданні засобів для здійснення фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 110-2 КК України), а також у виправдовуванні, визнанні правомірною збройної агресії РФ (ч. 1 ст. 436-2 КК України).

Прокурори у суді довели, що громадянин РФ, який має посвідку на постійне проживання на території України та більше десяти років мешкає у Харкові, підтримував ворожу армію. 
 
Так, у березні цього року він відправляв своїм знайомим повідомлення з російських Телеграм-каналів, де містилися заклики до збору коштів на потреби військових формувань країни-агресора. У повідомленнях зазначалася картка російського банку, куди можна було переводити гроші для окупантів. 
 
Крім того, у тексті містилося виправдовування російської збройної агресії проти України.
 
У судовому засіданні зловмисник визнав свою вину та щиро розкаявся. 
 
21 грудня суддя Київського районного суду м. Харкова виніс обвинувальний вирок чоловіку. Йому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов‘язані із виконанням функцій держави та місцевого самоврядування на строк 2 роки та з конфіскацією всього особистого майна. 
 
Наразі триває строк на апеляційне оскарження рішення.


 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2376