Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2023

Шоумен з Харкова працював на окупантів — його підозрюють у колабораціонізмі (ВІДЕО, ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 59-річному харків‘янину за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, чоловік обійняв посаду «заместителя мера» окупованого на той час міста Балаклії. Колаборант так зрадів «посаді», що публічно зрізав табличку з іменем голови Ізюмської РДА. Згодом наприкінці липня 2022 року він вже став «головою» так званої «Борівської військово-цивільної адміністрації». 
 
Чоловік став відомим ще у 2010 році завдяки своїй участі у відомому українському телешоу, де показував «трюки» — бив себе сокирою у живіт, засовував у ніс цвяхи і ковтав факел, що горів. 
 
Підозрюваний мав антиукраїнську позицію ще з 2014 року: був керівником організації «Союз народного единства» та одним з авторів сепаратистського проєкту «Дорожная карта Новороссии». Згодом він поїхав до РФ.
 
Як «голова» псевдоадміністрації він проводив службові наради з керівниками комунальних підприємств та державних установ, що функціонували під час окупації смт Борова. Крім того, «посадовець» організовував подання запитів до РФ, в яких зазначав потреби цих підприємств та установ, з проханням, аби російська влада допомогла їх вирішити. 
 
Напередодні деокупації колаборант втік з смт Борова разом з російськими військовими. 
 
Наразі вирішується питання про оголошення підозрюваного у розшук. 
 
Досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1435