Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.03.2023

Очолив хлібоприймальне підприємство під час окупації Балаклії — підозрюється чоловік (ФОТО)

За процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 56-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

 

За даними слідства, під час окупації Балаклійської територіальної громади Ізюмського району чоловік пішов на співпрацю з ворогом та на початку серпня минулого року добровільно обійняв посаду «в. о. директора» ТОВ «Балаклійське хлібоприймальне підприємство».
 
Колаборант організовував роботу підлеглих, надавав вказівки працівникам і брав участь у нарадах окупаційної адміністрації. Крім того, «очільник» підприємства укладав так звані договори «складского хранения зерна», відповідно до яких приймав на зберігання від інших осіб сільськогосподарську продукцію — зерно.
 
Досудове розслідування проводять слідчі відділу поліції №1 Ізюмського районного управління поліції ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1804