Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2023

Боротьба з незаконним обігом зброї — затримано чоловіка, який нелегально збував бойові припаси (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 36-річному раніше судимому чоловіку в незаконному збуті бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

Наразі встановлено два епізоди протиправної діяльності підозрюваного. За даними слідства, 7 березня цього року чоловік, знаходячись у с. Стара Покровка Чугуївського району, збув покупцеві ручний гранатомет РПГ-22.
 
30 березня підозрюваний продав тому ж покупцю гранату та близько 20 набоїв до автоматичної зброї калібру 7.62. Одразу після цього продавця зброї затримано в порядку ст. 208 КПК України.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування — слідчі СВ ВП №3 ХРУП №1 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — Департамент контррозвідки СБУ.
 
Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1599