Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2023

Забезпечував військових рф житлом і харчуванням під час окупації Чугуївщини — чоловік підозрюється в колабораціонізмі (ФОТО)

За процесуального керівництва Чугуївської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 60-річному чоловіку в колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Правоохоронці викрили ще одного прихильника дій держави-агресора, який допомагав представникам зс рф під час окупації Чугуївщини. За даними слідства, у період, коли с. Миколаївка Чкаловської ОТГ знаходилось під контролем ворога, місцевий мешканець передавав матеріальні ресурси в розпорядження військовослужбовцям окупаційних військ рф.
 
Підозрюваний добровільно та безоплатно надавав місця для проживання представникам зс рф і забезпечував їх продуктами харчування. Крім того, він проникав до домоволодінь мешканців села, які евакуювалися з населеного пункту, та викрадав їхнє майно, яке в подальшому також передавав загарбникам.
 
Здобувши таким чином прихильність окупантів та підтримуючи з ними дружні стосунки, колаборант отримав привілеї. Зокрема, він міг безперешкодно виїжджати з с. Миколаївка до інших населених пунктів, використовувати з дозволу військовослужбовців рф у господарстві чужі інструменти та сільськогосподарську техніку. 
 
Досудове розслідування проводять слідчі СВ Чугуївського РУП ГУНП України в Харківській області, оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1469