Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.08.2023

Поширював тези роспропаганди — судитимуть шанувальника «руського миру» (ФОТО)

Слобідською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 55-річного чоловіка за фактом поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

 

За даними слідства, харків’янин, маючи антиукраїнські погляди, поширював в інтернеті дописи на підтримку рф. Для цього він використовував заборонену в Україні соціальну мережу «Одноклассники».
 
Зокрема, чоловік репостив відео з групи, присвяченій так званим «офицерам новороссии». У пропагандистських роликах, поширених обвинуваченим, російські військові були представлені визволителями, що захищають «мирне населення».
 
Герої цих відео транслювали тези кремлівської пропаганди про те, що Україна нібито «была и будет русской землей», стверджували, що «натовцам эту землю не отдадут», а також запевняли, що «русским солдатам и добровольцам понятно, за что умирать».
 
Ці дописи мали на меті формування позитивного ставлення авдиторії до загарбницьких дій рф на території України та дискредитацію ЗСУ.
 
Справу розглядатимуть у Комінтернівському районному суді м. Харкова.
 
Досудове розслідування проводили слідчі слідчого відділення відділу поліції № 2 Харківського районного управління поліції № 1 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 892