Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2023

Сів за кермо у стані алкогольного сп’яніння і хотів підкупити патрульних, аби уникнути відповідальності — судитимуть чоловіка (ФОТО)

Первомайським відділом Лозівської окружної прокуратури Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 42-річного чоловіка за фактом пропозиції надати неправомірну вигоду службовій особі (ч. 1 ст. 369 КК України).

 

За даними слідства, 26 серпня цього року в м. Первомайський патрульні поліцейські зупинили автомобіль «Skoda Octavia», за кермом якого перебував обвинувачений. Водій перебував у стані алкогольного сп’яніння, що підтверджувалось характерним запахом з його ротової порожнини, порушенням координації рухів і порушенням мови. Чоловік і сам підтвердив, що знаходиться у нетверезому стані.
 
Поліцейські встановили, що водій сів за кермо у стані алкогольного сп’яніння не вперше: у березні цього року його було визнано винуватим за ст. 124, ч. 1 ст. 130 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.
 
Аби уникнути відповідальності, водій став пропонувати патрульним гроші. Він запропонував п’ять тисяч гривень, а почувши відмову, став підвищувати «ставки» спочатку до десяти, а потім і до двадцяти тисяч гривень. 
 
Патрульні відмовились від одержання неправомірної вигоди і викликали слідчо-оперативну групу районного відділу поліції для документування корупційного злочину.
 
Обвинувальний акт розглядатимуть у Первомайському міськрайонному суді Харківської області.
 
Досудове розслідування проводили слідчі ВП №1 Лозівського РВП ГУНП в Харківській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1033