Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.04.2024

Очолила поштове відділення під час окупації Ізюма та організовувала поширення роспропаганди — викрито колаборантку (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 52-річній жінці у пособництві шляхом надання засобів для здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 КК України). 

За даними слідства, жінка, яка до повномасштабного вторгнення рф в Україну була співробітницею відділення поштового зв’язку м. Ізюм АТ ХД «Укрпошта», під час окупації міста добровільно стала співпрацювати з ворогом. Наприкінці травня 2022 року жінка очолила одне з відділень поштового зв’язку «Почты Изюма» — підприємства, створеного російськими загарбниками.

 
Колаборантка сприяла поширенню російської пропаганди — жінка надавала вказівки підпорядкованим їй листоношам щодо розповсюдження газет «Харьков Z» та «Комсомольська правда», в яких містилися матеріали на підтримку держави-агресора, та агітаційні статті, які мали на меті переконувати читачів, що росія не є ворогом.

 
Правоохоронці викрили колаборантку. За клопотанням сторони обвинувачення підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.   

 
Досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 87