Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.04.2024

Завершено спецрозслідування стосовно ще одного жителя Харківщини, який працював в окупаційній поліції (ФОТО)

Чугуївською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 32-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, під час захоплення російськими військовими м. Вовчанськ місцевий мешканець пішов на співпрацю з ворогом.
 
Він добровільно обійняв посаду «помічника оперативного чергового чергової частини відділення поліції №3 м. Вовчанськ» в окупаційній поліції.
 
Серед «обовʼязків» колаборанта було патрулювання населеного пункту, незаконне затримання та конвоюння проукраїнськи налаштованих місцевих мешканців, учасників АТО/ООС тощо.
 
За роботу на окупантів обвинувачений отримував заробітну плату в російських рублях.
 
Наразі колаборант переховується від українського правосуддя на території рф, його оголошено у розшук.
 
Обвинуваченого судитимуть заочно у Чугуївському міському суді Харківської області.
 
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Досудове розслідування проводив СВ відділу поліції №1 Чугуївського районного управління поліції ГУНП в Харківській області.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 79