Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2024

Самовільне будівництво будівлі — судитимуть підприємця (ФОТО)

Первомайським відділом Лозівської окружної прокуратури Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно підприємця за фактом самовільного будівництва будівлі на самовільно зайнятій земельній ділянці (ч. 3 ст. 197-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що в м. Первомайський Лозівського району підприємцю на праві власності належить нежитлова будівля площею майже 470 кв. метрів. У 2023 році обвинувачений вирішив «розширитись» і, здійснивши реконструкцію приміщення, прибудував додаткову будівлю — торгівельний об’єкт площею 135 кв. метрів впритул до зовнішніх стін зазначеного приміщення.
 
При цьому відповідного рішення органу місцевого самоврядування про передачу у власність або надання в оренду земельної ділянки, а також будь-яких дозвільних документів, що дають право виконувати будівельні роботи, підприємець не мав. Таким чином, обвинувачений вчинив самовільне будівництво будівлі на самовільно зайнятій земельній ділянці.
 
Підприємця судитимуть у Первомайському міськрайонному суді Харківської області.
 
Крім того, прокуратурою будуть вжиті заходи представницького характеру з метою примусового знесення самовільно збудованого приміщення торгівельного об’єкту та звільнення земельної ділянки.  
 
Досудове розслідування — ВП №1 Лозівського РВП ГУНП в Харківській області.
 
Максимальна санкція статті передбачає покарання у виді обмеження волі строком на три роки.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 54