Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2024

Завершено спецрозслідування стосовно ізюмчанки, яка працювала в окупаційній поліції (ФОТО)

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 39-річної жінки за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, під час захоплення російськими військовими м. Ізюм місцева мешканка — майстриня манікюру — добровільно погодилась працювати на ворога.
 
При окупантах жінка вирішила змінити рід діяльності та працевлаштувалась до «Изюмского отдела полиции». Колаборантка обійняла посаду «помічника оперативного чергового чергової частини» в окупаційній поліції.
 
Працювала жінка з 8:00 до 17:00, а також заступала на чергування раз на місяць.
 
Псевдоправоохорониця приймала інформацію про злочини та інші події, опрацьовувала її та доповідала «оперативному черговому».
 
Нині обвинувачена переховується від правосуддя на території рф. Її оголошено у розшук.
 
Колаборантку судитимуть заочно в Дзержинському районному суді м. Харкова.
 
Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — Харківське управління ДВБ НПУ.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 48