Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.03.2011

Порушено кримінальну справу стосовно колишніх службових осіб ДП «Завод ім. В. О. Малишева»

Прокуратурою області проведено перевірку в порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів на державному підприємстві “Завод ім. В. О. Малишева» за 2010 рік.

Встановлено, що службові особи підприємства з січня по червень 2010 року, порушуючи чинне на той час Положення про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти, всупереч інтересам підприємства, уклали договори з приватною фірмою на проведення науково-технічних робіт та в подальшому склали завідомо неправдиві акти здачі-приймання науково-технічної продукції від приватної фірми, необґрунтовано перерахувавши на її рахунок майже 1 млн. 200 тис. грн. державних коштів, тоді як зумовлені договорами роботи не були виконані. Протиправними діями службових осіб державному підприємству завдані матеріальні збитки на зазначену суму.
 
За результатами перевірки прокуратурою області порушено кримінальну справу стосовно колишніх службових осіб державного підприємства «Завод ім. В. О. Малишева» за фактами зловживання службовим становищем та службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки, за ознаками складу злочинів, передбачених ч.2 ст.364, ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України.
Досудове слідство у справі проводиться Харківською міжрайонною транспортною прокуратурою.

Заступник прокурора Харківської області
старший радник юстиції                                                                   Володимир Суходубов

кількість переглядів: 1274