Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.05.2011

Прокуратура Харківської області проводить перевірку щодо нібито жорстокого поводження з ув’язненими в Харківському СІЗО

Прокуратурою Харківської області організована та проводиться перевірка в порядку ст. 97 Кримінально-процесуального кодексу України за інформацією, викладеною у статті Д. Є. Гройсмана «Ответит ли за пытки и убийства главный тюремщик  Украины?» в мережі Інтернет   щодо нібито жорстокого поводження з ув’язненими в Харківському слідчому ізоляторі, неналежного медичного забезпечення вказаної категорії осіб, що спричинило смерть ув’язненого Токарєва Є. В.


Встановлено, що останній, 1968 року народження, прибув до Харківського слідчого ізолятора  26 квітня 2011 року. В цій установі йому надавалася медична допомога з приводу наявного у нього захворювання на хронічний алкоголізм. Незважаючи на вжиті заходи, 1 травня Токарєв Є. В. помер у приміщенні медичної частини слідчого ізолятора. Попередньою причиною смерті визначено алкогольний делірій, набряк головного мозку, дислокація стовбуру мозку.
Також попередньо не підтверджуються доводи автора статті щодо нелюдського поводження в Харківському слідчому ізоляторі з ув’язненими Литвином С. А. та Лукашовим О. О. Будучи опитаними, зазначені особи пояснили, що будь-яких претензій до адміністрації слідчого ізолятору з цього приводу не мають.
Раніше прокуратурою Харківської області неодноразово проводилися перевірки за повідомленнями, які розповсюджувалися згаданим автором статті. Жодного разу факти, викладені в них, не підтвердилися.
Водночас прокуратурою області буде забезпечено прозорість перевірки, що проводиться, та доступ до її результатів представників громадськості згідно з вимогами чинного законодавства.

 
Начальник відділу
нагляду за додержанням законів
при виконанні судових рішень
у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів
примусового характеру, пов’язаних
з  обмеженням особистої свободи громадян,
прокуратури Харківської області
старший радник юстиції                                                                                           Ігор Краснолобов

кількість переглядів: 1768