Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2011

Прокуратурою області внесено протест на незаконний наказ про встановлення режиму роботи працівників ДП «Харківський приладобудівний завод ім. Т. Г. Шевченка»

Прокуратурою області при здійсненні правозахисної діяльності перевірено додержання законодавства про працю на державному підприємстві «Харківський приладобудівний завод ім. Т. Г. Шевченка».

Встановлено, що наказом керуючого санацією цього підприємства від 31 березня поточного року на заводі з 1 квітня по 31 травня 2011 року встановлено такий режим робочого часу: два робочих дні на тиждень – понеділок та вівторок тривалістю 8 годин на день, а також зобов’язано бухгалтерію підприємства оплату праці здійснювати пропорційно відпрацьованому часу (при погодинній оплаті праці) або залежно від виробітку (при відрядній оплаті праці); розрахунок виплат, які, відповідно до чинного законодавства, вираховуються за середнім заробітком, здійснювати з розрахунку оплати праці за фактично відпрацьований час.
 
Вказаний наказ винесено всупереч статтям 32, 56, 247 Кодексу законів про працю України, статтям 22, 29 Закону України «Про оплату праці», ст. 38 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності».
 
За результатами перевірки прокуратурою області 12 травня внесено протест з вимогою  скасувати зазначений незаконний наказ, який наразі перебуває на розгляді.
 
Відповідно до ч.3 ст.21 Закону України «Про прокуратуру» протест прокурора зупиняє дію опротестованого акту.
 
Заступник прокурора Харківської області
старший радник юстиції                                            Володимир Суходубов


   

кількість переглядів: 76858