Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2016

Суд обрав запобіжний захід для екс-нардепа, яку підозрюють у посяганні на територіальну цілісність України

За клопотанням прокуратури Київський районний суд м. Харкова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права застави на 2 місяці колишньому народному депутату Верховної Ради України ІІІ-VI скликань від КПУ, яка підозрюється у посяганні на територіальну цілісність та недоторканність держави і наданні неправомірної вигоди службовій особі (ч.2 ст. 110 та ч.3 ст. 369 КК України).

Нагадаємо, підозру екс-депутату та її сину оголошено за ч.2 ст. 110 та ч.3 ст. 369 КК України. Останній, за даними слідства, переховується на території Російської Федерації. Йому оголошено заочну підозру. Нині чоловік перебуває у розшуку.
 
За попередніми даними, вказані особи намагалися вплинути шляхом підкупу на керівництво та депутатів місцевих рад. Місцеві обранці мали за хабар прийняти на сесіях звернення до Верховної Ради України та Президента України про прийняття змін до Конституції з питань федералізації.
 
Зокрема, зафіксовано факт надання неправомірної вигоди за прийняття таких звернень керівництву однієї з місцевих рад області. «Правильні» голосування колишні комуністи оцінили у 9 тисяч доларів США.
 
Досудове розслідування триває. Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2964