Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.12.2017

Прокуратура вчергове виграла суд проти приватників, що незаконно користувалися Безлюдівським пляжем

Харківський апеляційний господарський суд підтримав позицію Харківської місцевої прокуратури №6, залишивши без змін рішення суду першої інстанції, яким зобов’язано недобросовісного орендаря звільнити понад 80 га землі на території Безлюдівського водосховища та привести їх до стану, в якому вони були до надання у користування.

За інформацією керівника місцевої прокуратури Андрія Яковлева, встановлено, що одне з господарських товариств, яке працює у галузі культурно-оздоровчих та спортивних послуг, незаконно використовує 81,46 га лісового та водного фонду, що знаходяться у постійному користуванні держлісгоспу. Зокрема, ТОВ самовільно збудувало на ділянці будівлі та споруди.
 
Справа неодноразово розглядалася судами різних інстанцій. Нагадаємо,  у поточному році господарський суд області у повному обсязі задовольнив позовні вимоги прокуратури щодо повернення недобросовісним орендарем 70 га водойм, більше 1 га лісу та близько 10 га пляжу. Після цього ТОВ звернулося до апеляційного суду, проте йому відмовили у задоволенні скарги.
 
Наразі прокуратура взяла на контроль реальне виконання постанови суду.
 
Довідково:

ТОВ користувалося землями з 2001 року. Після закінчення договорів оренди у 2011 році підприємство близько п'яти років користувалося землею, не маючи на це законних підстав. Продовжити договори оренди ТОВ вирішило тільки у 2016 році. Для цього воно звернулося до суду.
Суд першої інстанції зайняв сторону товариства. Прокуратура звернулася в апеляцію, а потім - і в касаційну інстанцію.

У 2016 році Вищий господарський суд України задовольнив касаційну скаргу заступника прокурора області і повернув справу на новий розгляд до суду першої інстанції. При новому розгляді справи Господарський суд області підтримав позицію прокуратури та відмовив ТОВ у продовженні оренди земель.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області
   

кількість переглядів: 3467