Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.01.2018

Прокуратура вимагає у суді скасувати дозвіл ДАБК на реконструкцію пам'ятки архітектури на вул. Пушкінській

Харківська місцева прокуратура №2 направила до Окружного адміністративного суду м. Києва позовну заяву про скасування дозволу ДАБК України на реконструкцію пам'ятки архітектури у м. Харкові.

Як розповів керівник місцевої прокуратури Олександр Фільчаков, йдеться про житловий будинок, розташований на вул. Пушкінській, 19, де один з харків'ян проводить незаконну реконструкцію мансардного поверху.
 
Будинок зведений у 1907 році у стилі модерн та є пам'яткою архітектури місцевого значення. Надаючи дозвіл на реконструкцію, у ДАБК не врахували, що у заявника немає відповідного дозволу компетентного державного органу охорони культурної спадщини на проведення будівельних робіт на цьому об'єкті.
 
"Згідно з чинним законодавством повноваженнями щодо надання дозволу на проведення робіт на подібних будівлях наділений Департамент містобудування та архітектури облдержадміністрації. Там проектну документацію на зазначену пам'ятку не погоджували, дозвіл на реконструкцію громадянину не надавали. Більше того, після початку будівельних робіт Департамент кілька разів письмово вимагав припинити будівництво. Проте громадянин ігнорував ці вимоги. Він продовжував роботи, посилаючись на те, що у нього є дозвіл на реконструкцію від ДАБК, якого насправді не достатньо, а тому проведення будь яких будівельних робіт є протиправним", - розповів О. Фільчаков.
 
Від такої реконструкції змінився не лише зовнішній вигляд будівлі, а й з'явилися тріщини на стінах.
 
Нагадаємо, у 2017 році прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом умисного незаконного знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини (ч. 2 ст. 298 КК України). Наразі досудове розслідування триває.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 7880