Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2018

Розслідування щодо організованої групи, яку затримали при спробі збуту кілограму кокаїну, знаходиться на завершальній стадії - прокурор Харківської області (відео)

Про це у ході брифінгу за підсумками координаційної наради керівників правоохоронних органів Харківщини повідомив журналістам прокурор Харківської області Юрій Данильченко.

Йдеться про злочинну групу, яку затримали у листопаді 2017 року у м. Харкові під час спроби збуту близько кілограму кокаїну. Наркоділки зустрілися з покупцями на парковці одного із ресторанів у центрі міста. Кокаїн передавали в автомобілі, на якому приїхали на зустріч.
 
Наразі встановлено, що 51-річний мешканець м. Запоріжжя організував та очолив злочинну групу, до складу якої запросив двох 41-річних знайомих (мешканців м. Запоріжжя та м. Києва). Злочинна група займалася закупкою наркотиків за кордоном і продажем їх на території України.
 
За попередніми даними, вони купували кокаїн у Болівії та Колумбії, а канабіс - у Голландії. Потім підшукували покупців і збували. Кілограм канабісу коштував 35 тис. грн., кілограм кокаїну - 80 тис. доларів США.
 
"Усім трьом учасникам групи повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання, перевезення та пересилання з метою збуту та збут наркотичних засобів в особливо великих розмірах, вчинені за попередньою змовою групою осіб). На вимогу прокуратури їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Наразі досудове розслідування знаходиться на стадії завершення. Щойно затвердимо обвинувальний акт, обов'язково повідомимо громадськість", - сказав Ю. Данильченко.
 
Довідково:
 
Максимальна санкція статі передбачає 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2997