Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2018

Прокуратура довела у суді вину спортсмена, який хизуючись фізичною силою, до смерті забив 19-річного юнака

Краснокутський районний суд Харківської області визнав винним 37-річного неодноразово судимого чоловіка в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть (ч. 2 ст. 121 КК України).

Як розповів заступник керівника Дергачівської місцевої прокуратури Юрій Ковальов, суд призначив зловмиснику покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.
 
"Прокуратура довела у суді, що в жовтні 2016 року чоловік перебував в одному із кафе с. Пархомівка. Там, добряче випивши, він почав демонструвати свою фізичну силу. Спровокував конфлікт з іншими відвідувачами та навіть почав бійку з одним із чоловіків. У той самий час до приміщення зайшов 19-річний хлопець. Побачивши чоловіків, що штовхалися, він підійшов до них та намагався розборонити. Однак спортсмен навмисно вдарив його кілька разів кулаком у обличчя. Юнак спочатку зігнувся від болю, а потім впав на підлогу. Від отриманих травм потерпілий помер на місці", - розповів Ю. Ковальов.
 
Слід зазначити, що засуджений з дитинства займався спортом, регулярно брав участь у спортивних змаганнях. На момент скоєння злочину навчався в інституті фізичної культури та полюбляв демонструвати свою фізичну перевагу. Він вже мав судимості за умисне нанесення тілесних ушкоджень та хуліганство.
 
Довідково:
 
Вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
На вимогу прокуратури зловмисник перебуває під вартою.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3218