Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2018

У Харкові стартував пілотний проект команди Норвезької експертної місії з питань верховенства права в Україні (фото)

У прокуратурі області відбулася робоча зустріч з представниками команди Норвезької експертної місії з питань верховенства права в Україні (NORLAU Проект пробації), що реалізує в Україні пілотний проект з впровадження європейської практики щодо захисту прав людини у місцях позбавлення волі.

У ній взяли участь заступник прокурора Харківської області Олег Мельник та виконуючий обов’язки керівника НОРЛАУ Віллі Гіл.
 
Обговорювалися питання співпраці у рамках впровадження пілотного проекту, що реалізується на базі Державних установ «Холодногірська виправна колонія (№ 18)» та «Качанівська виправна колонія (№54)».
 
Як заявив Віллі Гіл, головна мета проекту – виправлення засуджених, зменшення росту рецидивної злочинності серед людей цієї категорії, а значить - забезпечення безпеки усього населення.
 
Зокрема, європейські експерти та прокурори, які здійснюють нагляд за додержанням законів при виконанні покарань та інших заходів примусового характеру, зупинилися на питаннях щодо удосконалення інституту умовно-дострокового звільнення, інших заходах, які сприятимуть соціальній адаптації засуджених.
 
За підсумками зустрічі сторони погодилися, що їхня співпраця сприятиме успіху проекту.
 
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2750