Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.04.2018

Прокуратура домоглася в апеляції реального покарання для водія за п’яне ДТП, після якого пасажир став інвалідом

За принципової позиції прокуратури Харківської області Апеляційний суд області скасував рішення першої інстанції та призначив реальне покарання для 36-річного чоловіка, який  п’яним сів за кермо автомобіля, спричинивши ДТП, у якій постраждав пасажир.

За інформацією начальника відділу прокуратури області Максима Блохіна, винуватця ДТП, внаслідок якої чоловік отримав тяжкі тілесні ушкодження (ч. 2 ст. 286 КК України), засуджено до 3 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортом протягом 3 років.
 
«Дорожньо-транспортна пригода трапилася ввечері у жовтні 2015 року на пр. Гагаріна у Харкові. «Mercedes-Benz», за кермом якого був п’яний водій, на великій швидкості в’їхав в електроопору. Внаслідок удару пасажир іномарки отримав тяжкі тілесні ушкодження. Зокрема, лікарі діагностували контузію, розрив селезінки тощо. Після ДТП потерпілий довго лікувався, змушений був оформити інвалідність і потребує сторонньої допомоги», - розповів М. Блохін.
 
У квітні 2017 року Червонозаводський районний суд м. Харкова визнав винним чоловіка за ч. 2 ст. 286 КК України та присудив йому 4 роки позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки.
 
Однак прокуратура не погодилася з занадто м’яким вироком і звернулася до апеляційної інстанції з вимогою призначити для зловмисникам реальне покарання. Наприкінці березня поточного року Апеляційний суд області ухвалив новий вирок – з реальним терміном покарання.
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3399