Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.04.2018

Прокуратура скерувала до суду позови щодо незаконного користування землею під нерухомістю більш ніж на 600 тис. грн.

За позовами Харківської місцевої прокуратури № 3 з початку року судами відкриті провадження щодо стягнення майже 600 тис. грн. за незаконне користування землею під об'єктами нерухомості.

"Як приклад, у провадженні Орджонікідзевського районного суду перебуває справа щодо стягнення з фізосіб на користь держави 200 тис. грн. Ці кошти власники нежитлових приміщень в Індустріальному районі заборгували до бюджету, оскільки не оформили належним чином документи щодо користування земельними ділянками під будівлями", - розповів керівник місцевої прокуратури Руслан Скуратович.
 
Окрім того, Господарський суд області в повному обсязі задовольнив вимоги прокуратури щодо стягнення з підприємця майже 80 тис. грн. несплачених орендних коштів за користування земелю під приміщенням у тому ж районі міста. На сьогодні це судове рішення реально виконано.
 
Аналогічні порушення допущені одним із ТОВ, що володіє приміщенням у Немишлянському районі Харкова. Через незаконне користування землею цим товариством протягом кількох років до бюджету не надійшло 350 тис. грн. За позовом місцевої прокуратури Господарським судом області порушено провадження щодо стягнення зазначених коштів. Наразі судовий розгляд триває.
 
Робота прокуратури у цьому напрямку продовжується, відпрацьовуються усіфакти самовільного використання землі суб'єктами господарювання. За всіма встановленими фактами вживатимуться заходи представницького характеру.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2902