Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.04.2018

Прокуратура довела у суді вину екс-керівника заводу, який сплатив 23 млн. грн. за фейкову прочистку каналізації

Орджонікідзевський районний суд м. Харкова визнав винним 43-річного колишнього генерального директора одного з найбільших машинобудівних заводів в Україні у розтраті майна підприємства в особливо великих розмірах та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Руслана Скуратовича, суд призначив екс-керівнику покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати керівні посади 3 роки та з конфіскацією майна.
 
"Прокуратура довела у суді, що колишній генеральний директор заводу з виробництва гусеничних і колісних сільськогосподарських тракторів у 2015 році від імені підприємства уклав договір підряду на прочистку каналізації та приймальних колекторів заводу. У подальшому, достовірно знаючи, що ніякі роботи за договором не виконувалися, зловживаючи своїм службовим становищем, підписав акт приймання-передачі виконаних робіт та сплатив підряднику за нібито прочищені комунікації понад 23 млн. грн.", - розповів Р. Скуратович.
 
Довідково:
 
Наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
Досудове розслідування та судовий розгляд справи проводилися за спеціальною процедурою (заочно).
 
Прес-служба прокуратури Харківської області   

кількість переглядів: 4641