Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.04.2018

Прокуратура оголосила про підозру двом молодикам, які перебрали алкоголю і хотіли "розважитися" розбоєм

Дергачівська місцева прокуратура оголосила про підозру двом молодикам (1996 та 1998 р.р. н.), раніше судимим за корисливі злочини, у вчиненні розбійного нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаному з насильством (ч. 2 ст. 187 КК України).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Володимира Пісоцького, подія трапилася вночі 15 квітня поточного року у смт. Козача Лопань.
 
"Хлопці вживали алкогольні напої біля нічного магазину неподалік залізничної станції. Там вони побачили 46-річного чоловіка, який придбав цигарки та пішов у бік вокзалу. Молодики наздогнали його та попросили закурити. Чоловік пригостив зловмисників. Проте цього їм здалося замало. Вони продовжили переслідувати свою жертву. Потім зненацька почали його бити. Потерпілий намагався втекти, але молодики його наздогнали, повалили на землю та знов почали лупцювати ногами та руками. Били і по голові, і по тілу. Навіть повибивали зуби. Коли чоловік вже не зміг чинити опір -  відібрали у нього мобільний телефон та пішли геть", - розповів В. Пісоцький.
 
Викрили зловмисників по "гарячих слідах". Телефон своєї жертви вони встигли подарувати знайомій дівчині.
 
Молодики пояснили, що "перебрали алкоголю і просто хотіли розважитися".
 
Наразі підозрювані затримані у порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Встановлюються всі обставини справи.
 
Прокуратура процесуально керує у кримінальному провадженні.
 
Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2601