Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2018

Суд взяв під арешт групу раніше судимих молодиків, що промишляли схемою "ваш онук в поліції"

  Прокуратура області повідомила про підозру двом раніше судимим чоловікам, які "працювали" за схемою "ваш онук в поліції", за фактом шахрайств, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 190 КК України).

За інформацією начальника відділу прокуратури області Максима Блохіна, Київський районний суд м. Харкова обрав для підозрюваних запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту.
 
"Наразі встановлено, що один із підозрюваних - 27-річний мешканець Чернігівської області протягом лютого-квітня 2018 року телефонував з мобільного телефону на стаціонарні номери мешканців м. Харкова та повідомляв тим, хто брав слухавку, що він їх онук, та нібито скоїв ДТП і наразі знаходиться в поліції. Для того, щоб його не притягли до кримінальної відповідальності, необхідно сплатити гроші. Через кілька хвилин, щоб не дати часу стареньким отямитися, шахрай ще раз телефонував та призначав місце зустрічі для передачі грошей. Жертви, як правило, повідомляли свою домашню адресу. Зустрічалися у квартирі або біля будинку", - розповів М. Блохін.
 
Ошукані бабусі і дідусь віддавали зловмисникам від 2,5 тис. грн. до 40 тис. грн. Встановлено 6 епізодів шахрайств. Зловмисник ошукав пенсіонерів на загальну суму майже 100 тис. грн.
 
Останній із епізодів стався ввечері 22 квітня. 92-річна жінка, намагаючись врятувати онука від тюрми, віддала другому підозрюваному, 27-річному харків'янину, 5 тис. грн. 
 
Затримали чоловіків "на гарячому". Одного у м. Харкові - після того як він переказав частину отриманих від бабусі коштів на картку спільника. Другого - у Чернігівській області відразу після отримання грошового переказу.
 
 Досудове розслідування триває. Встановлюються всі обставини справи. Прокуратура процесуально керує у кримінальному провадженні.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2506