Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.04.2018

Прокуратура затвердила обвинувачення організованій групі, яку затримали при спробі збуту кілограму кокаїну (фото, відео)

Прокуратура Харківської області направила до Київського районного суду м. Харкова обвинувальний акт щодо 3 громадян України, яких підозрюють у торгівлі коноплею та кокаїном.

Як розповів заступник начальника відділу прокуратури області Олександр Цимбалістенко, затриманим інкримінується незаконне придбання, зберігання, перевезення з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів в особливо великому розмірі, вчинений у складі організованої групи, а також незаконне зберігання наркотичних засобів без мети збуту, скоєні повторно (ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 309 КК України).
 
Нагадаємо, зловмисників затримали у листопаді 2017 року у м. Харкові під час спроби збуту близько кілограму кокаїну. Наркоділки зустрілися з покупцями на парковці одного із ресторанів у центрі м. Харкова.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що 51-річний мешканець м. Запоріжжя організував та очолив злочинну групу, до складу якої запросив двох 41-річних знайомих (мешканців м. Запоріжжя та м. Києва). За даними слідства, вони підшукували покупців і збували їм наркотичні засоби. Кілограм канабісу коштував близько 35 тис. грн., кілограм кокаїну близько - 80 тис. доларів США. Покупцям повідомляли, що наркотики привозили з-за кордону - кокаїн купували у Болівії та Колумбії, канабіс - у Голандії.
 
На великих партіях продавці охоче робили знижки. За півроку діяльності організованої групи задокументовано кілька епізодів реалізації наркотиків. Заробітки зловмисників обчислювалися тисячами доларів США. 
 
На вимогу прокуратури підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Обвинувачувані відмовилися співпрацювати зі слідством та давати покази.
Санкція статей передбачає від 9 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3056