Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.05.2018

Прокуратура передала до суду справу рецидивіста-збоченця, якого підозрюють у викраденні 9-річного хлопчика та згвалтуванні 13-річного

Дергачівська місцева прокуратура направила до районного суду обвинувальний акт щодо 45-річного рецидивіста, якого підозрюють у насильницькому задоволенні статевої пристрасті неприродним способом, незакінченому замаху на насильницьке задоволення статевої пристрасті та викраденні дитини  (ч. 3 ст. 153, ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 153, ч. 2 ст. 146 КК України).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Володимира Пісоцького, досудовим розслідуванням встановлено, що у лютому поточного року в одному із сіл району чоловік схопив на дитячому майданчику учня 4 класу місцевої школи, натягнув йому на обличчя шапку, закрив рота, щоб не кричав, і став тягнути у бік лісосмуги. На щастя, батько 9-річного хлопчика побачив це і відразу кинувся на допомогу. Він визволив сина, затримав зловмисника і викликав правоохоронців.
 
Кількома днями раніше у сусідньому селі чоловік вчинив аналогічний злочин. Перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, він побачив поблизу залізничної дороги незнайомого 13-річного хлопчика. Зловмисник схопив дитину та, погрожуючи фізичною розправою, потягнув її до лісосмуги. Хлопчик почав звати на допомогу та намагався вирватися. Чоловік рукою закрив йому рота і продовжив тягнути у ліс. Там, застосовуючи фізичну силу, вчинив насильницьке задоволення статевої пристрасті.
 
Слід зазначити, що обвинувачуваний уже двічі був засуджений за вчинення подібних злочинів (у 1998 та 2006 р.р.) і в жовтні минулого року звільнився з місць позбавлення волі. 
 
Наразі на вимогу прокуратури чоловік перебуває під вартою.
 
Максимальна санкція статей передбачає 15 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3698