Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.05.2018

Прокуратура оскаржує виправдувальний вирок заступнику мера, обвинуваченому в вимаганні та отриманні хабарів

Чугуївська місцева прокуратура направила до апеляційного суду області апеляційну скаргу з вимогою скасувати виправдувальний вирок Чугуївського міського суду області заступнику мера одного із райцентрів у зв'язку з неповнотою судового розгляду та невідповідністю висновків суду фактичним обставинам кримінального провадження.

За інформацією в.о. керівника Чугуївської місцевої прокуратури Івана Єни, прокуратура наполягає на покаранні для чиновника у вигляді 8 років за гратами з позбавленням права обіймати певні керівні посади строком на 3 роки та з конфіскацією майна.
 
Йдеться про справу щодо службовця - заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів - начальника управління житлово-комунального господарства та капітального будівництва однієї із міських рад області, депутата цієї ж міськради. У червні 2014 року йому повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
"Заступник мера обвинувачується у вимаганні та отриманні грошей від місцевого підприємця, який займається наданням телекомунікаційних послуг. Досудовим розслідуванням встановлено, що навесні 2014 року підприємець звернувся до міськради за дозволом на установку технічних приладів для надання доступу до інтернету. Передав необхідний пакет документів. Однак йому відмовили. Причини відмови не пояснили. Пізніше запропонували усунути перешкоди у веденні бізнесу лише за умови систематичної сплати грошей заступнику мера. "Дозвіл" оцінили у 10 тис. грн. щомісячної плати. За кілька днів чоловік передав чиновнику частину обумовленої плати - 6 тис. грн. Ще 4 тис. грн. віддав згодом посереднику - підлеглому заступника мера", - розповів І. Єна.
 
Через деякий час заступник мера віддав наказ про припинення електроживлення однієї з базових станцій фірми потерпілого. Підприємцю повідомили, що живлення не відновлять, доки він не сплатить останньому за наступний місяць. Чоловік був змушений віддати чиновнику ще 10 тис. грн. неправомірної вигоди. Не витримавши тиску на бізнес, підприємець звернувся до правоохоронців.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2620