Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.05.2018

Прокуратура направила до суду справу жінки, яка знімала золото з дітей. Про підозру зловмисниці вже оголошено у двох районах. Ще одна - на черзі

Харківська місцева прокуратура №2 направила до Жовтневого районного суду м. Харкова обвинувальний акт за фактом шахрайства (ч. 1 ст. 190 КК України) щодо 38-річної харків'янки.

Як розповів керівник місцевої прокуратури Олександр Фільчаков, досудовим розслідуванням встановлено, що жінка відвідувала загальноосвітні школи м. Харкова. Там вона примічала дівчат з золотими прикрасами, підходила до них та втиралася у довіру. Зловмисниця робила ученицям компліменти, розхвалювала їх прикраси і розповідала, що хоче виготовити таку ж прикрасу для себе, або своєї доньки, та просила подивитися поближче і сфотографувати. Жінка виймала сережки з вух дівчат, і поки ті не встигли отямитися - тікала.
 
Обвинувальний акт затверджено за двома епізодами шахрайств, вчинених на початку квітня поточного року. Потерпілі 8-річні дівчатка навчалися у різних школах Новобаварського району м. Харкова.
 
Слід зазначити, що днями зловмисницю викрили у Богодухівському районі області. Там вона зняла сережки з 5-річної дівчинки.  Як розповів начальник Богодухівського відділу Дергачівської  місцевої прокуратури Владислав Стеріоні, наразі встановлено, що дитина йшла вулицею зі своїм 13-річним братиком. Зловмисниця побачила на дівчинці прикраси, підійшла до дітей та почала хвалити сережки. Потім попросила їх зняти, щоб ближче роздивитися. Коли золото опинилося у руках жінки, вона втекла. Прокуратура повідомила зловмисниці про підозру за фактом шахрайства (ч. 1 ст. 190 КК України).
 
Найближчим часом за вчинення аналогічного злочину у м. Дергачі зловмисниці про підозру повідомить і Дергачівська місцева прокуратура.
 
Нагадаємо, про підозру за  вчинення подібних шахрайств жінці вже повідомила Харківська місцева  прокуратура №6.
 
Наразі відомо про щонайменше 6 епізодів злочинів, вчинених жінкою. Встановлюється причетність підозрюваної до інших аналогічних злочинів, вчинених на території міста та області. 
 
Максимальна санкція статті передбачає позбавлення волі на 3 роки.
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3650