Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2018

«Родинний підряд», що займався виготовленням сурогату, постане перед судом (відео)

За процесуального керівництва Харківської місцевої прокуратури № 5 та галузевого відділу прокуратури області завершено досудове розслідування за фактом виготовлення сурогатного алкоголю організованою групою (ч. 3. ст.  28,  ч.2 та 3 ст. 204 КК України).

Як розповів в.о. керівника місцевої прокуратури Андрій Кравченко, незаконний бізнес організувала 37-річна жінка, раніше судима за аналогічний злочин. До «справи» вона залучила свою 44-річну сестру, та 23-річного племінника.
 
Сама організаторка займалася постачанням сировини, розподілом коштів, реалізацією сурогату. Її родичі безпосередньо виготовляли фальсифікат. Для цього етиловий спирт вони розводили з водою, додаючи барвники й ароматизатори. Хлопець також розвозив неякісний алкоголь на власному автомобілі до місць реалізації. Свої «цехи» вони облаштували у гаражних боксах в Харкові та Чугуєві. Продавали ж сурогат у «наливайки», деякі кафе, а також громадянам для власного вжитку.
 
В ході досудового розслідування на незаконному виробництві було вилучено близько 4 тонн спиртової суміші.
 
Варто відзначити, що у серпні 2017 року продукцією, що виготовляв «родинний підряд», отруївся молодий хлопець – до лікарні він потрапив з діагнозом «отруєння сурогатним алкоголем».
 
Наразі обвинувальний акт стосовно учасників організованої групи направлено до Московського районного суду Харкова для розгляду по суті. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.
 
 
Коментар: Михайло Гармаш, прокурор Харківської місцевої прокуратури №5
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3118