Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.06.2018

Прокуратура передала до суду справу розбійника, який нападав на літніх людей

Балаклійський відділ Лозівської місцевої прокуратури направив до Балаклійського районного суду області обвинувальний акт стосовно 36-річного раніше судимого за корисливі злочини чоловіка за фактом розбою з проникненням у житло (ч. 3 ст. 187 КК України).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Ігоря Білодіда, досудовим розслідуванням встановлено що на початку квітня поточного року зловмисник вночі розбив вікно та вліз до будинку 77-річної самотньої пенсіонерки. Він відірвав дріт від стаціонарного телефону, щоб старенька не могла зателефонувати до поліції, та підійшов до бабусі. Погрожуючи задушити її дротом від телефону, незваний гість вивідав у жінки, де вона ховає гроші, забрав збереження, зняв з вух старенької золоті сережки та забрав мобільний телефон.
 
Затримали зловмисника "по гарячих слідах".
 
Слід зазначити, що це не єдиний злочин, у скоєнні якого підозрюють чоловіка. У січні поточного року на залізничному вокзалі у м. Балаклія зловмисник пограбував 70-річного чоловіка. Коли старенький у залі очікування дістав з карману гаманець, чоловік вирвав його з рук дідуся та зняв у нього з пальця перстень, який вважав золотим та втік. Наразі обвинувальний акт у цій справі (ч. 2 ст. 186 КК України) перебуває на розгляді суду.
 
На вимогу прокуратури чоловік перебуває під вартою.
 
Максимальна санкція статті передбачає 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2324