Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.06.2018

Прокуратура довела у суді вину дачника, який залишив помирати під сусідським парканом нового "товариша по чарці"

Куп'янський міськрайонний суд області підтримав позицію Куп'янського відділу Ізюмської місцевої прокуратури та визнав винним 42-річного мешканця району в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України).

За інформацією начальника відділу місцевої прокуратури Дмитра Яциченка, суд призначив чоловіку покарання у вигляді 9 років позбавлення волі.
 
У суді доведено, що в ніч з 1 на 2 січня 2018 року чоловік приїхав до будинку свого померлого батька, яким користувався як дачею. Біля двору він познайомився з 57-річним чоловіком, який йшов вулицею та привітав господаря з Новим роком. Нові знайомі вирішили відсвяткувати. Господар будинку запросив чоловіка до хати.
 
Під час застілля між чоловіками виник конфлікт. Гість, дізнавшись, що у будинку ніхто не мешкає, розповів, що йому потрібне житло і попросився оселитися у хаті. Господар навідріз відмовив. Між чоловіками почалася сварка, яка переросла в бійку.
 
Господар вдарив гостя кулаком в обличчя, а потім відлупцював дерев'яною дошкою, яку знайшов на підлозі. Після схопив нового знайомого за одяг, витягнув з будинку та залишив помирати під парканом сусіднього домоволодіння. Причиною смерті стала відкрита черепно-мозкова травма.
 
У суді обвинувачуваний пояснив, що не мав наміру вбивати нового знайомого, просто хотів спровадити з будинку надокучливого гостя, який намагався залишитися там жити.
 
Довідково:
 
Наразі вирок суду не є чинним, оскільки триває час на його апеляційне оскарження.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2532