Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.06.2018

Чоловік, який підробляв відмітки консульського обліку для ввезення авто на єврономерах, постане перед судом

Харківська місцева прокуратура №4 направила до Московського районного суду м. Харкова обвинувальний акт стосовно 73-річного чоловіка, підозрюваного у шахрайстві та підробці документів консульських відділів Україні та Республіки Польща (ст. 190 та ст. 358 КК України).

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Володимир Купріянов,  досудовим розслідуванням встановлено, що пенсіонер ставив підроблені штампи консульських відділів у закордонні паспорти громадян України, аби ті, як «нерезиденти країни», ввозили автівки іноземної реєстрації, минаючи митний збір.
 
Нагадаємо, схему незаконного поставлення на консульський облік автомобільних засобів викрили восени минулого року.
 
«Свої послуги українець пропонував через інтернет-оголошення. За тисячу доларів він обіцяв клієнтам офіційно поставити їх на консульський облік Республіки Польща та внести до закордонних паспортів відповідні відмітки. Ці штампи давали б змогу не тільки ввозити в Україну автомобілі без розмитнення та реєстрації, а й вивозити їх за територію лише раз на рік та безперешкодно повертатися назад», - відзначив В. Купріянов.
 
У зловмисника під час затримання вилучили паспорт клієнта з «липовими» відмітками у ньому, гроші за послугу та печатки, які насправді не мали жодного відношення до офіційних структур інших держав.
 
Максимальна санкція статей передбачає позбавлення волі на 8 років.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3167