Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2018

У прокуратурі області можна почитати Закони шрифтом Брайля - продовжується реалізація програми забезпечення доступності споруд для осіб з інвалідністю (фото)

На виконання завдання Генеральної прокуратури України в рамках реалізації вимог Конвенції про права осіб з інвалідністю та низки законодавчих документів України прокуратура області продовжує реалізацію  програми зі створення необхідних умов для доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до приміщень прокуратури.

Наразі біля будівлі прокуратури області вже облаштовані спеціальні  парковочні місця для автомобілей осіб з інвалідністю та вивіски, надруковані штрифтом Брайля, де міститься інформація про графік роботи та години прийому у прокуратурі.
 
Крім того, у приміщенні відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів прокуратури області особи із порушенням зору мають змогу почитати шрифтом Брайля окремі закони України та накази. Зокрема, Закон України "Про звернення громадян", Закон України "Про прокуратуру", наказ прокурора Харківської області "Про порядок особистого прийому в органах прокуратури Харківської області", графіки прийому громадян керівництвом Генеральної прокуратури України та прокуратури Харківської області тощо.
 
Нагадаємо, першим кроком реалізації програми стало облаштування будівлі прокуратури області пандусом та кнопкою виклику біля входу.
 
Надалі, з метою соціальної захищеності осіб з інвалідністю, гарантування їм можливості нарівні з іншими громадянами вести повноцінний спосіб життя, відповідно до індивідуальних особливостей, необхідні заходи будуть запроваджені також у приміщеннях місцевих прокуратур.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3293