Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.07.2018

Прокуратура передала до суду справу ревізора, який дозволив ТОВ ухилитися від сплати понад 1,3 млн. грн. податків

Прокуратура Харківської області завершила досудове розслідування та направила до Комінтернівського районного суду м. Харкова обвинувальний акт за фактом зловживання службовим становищем та службовому підробленні  (ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України).

За інформацією начальника управління прокуратури області Івана Тарасова, досудовим розслідуванням встановлено, що 31-річний головний державний ревізор одного із відділів Харківської ОДПІ ГУ Міндоходів в області незаконно надав податкову вигоду одному із ТОВ.
 
"Восени 2015 року податківець проводив планову перевірку товариства, що працює у сільськогосподарській сфері. З'ясувалося, що протягом 2013 - 2014 років ТОВ провело низку господарських операцій, у тому числі, з одним із товариств з  Республіки Кіпр та, порушивши чинне законодавство України, не сплатило необхідний податок у дохід держави. Та ревізор, замість того, щоб зафіксувати відповідні порушення, за домовленістю з посадовими особами ТОВ, склав завідомо неправдивий акт перевірки, де значно занизив суму несплаченого податку. Таким чином він надав змогу агропідприємству ухилитися від сплати понад 1,3 млн. грн. до бюджету", - пояснив І. Тарасов.
 
Крім того, прокуратура внесла відомості до ЄРДР відносно посадових осіб товариства за фактом ухилення від сплати податків (ч. 1 ст. 212 КК України).
 
Слід зазначити, що зараз на розгляді Фрунзенського районного суду м. Харкова перебуває ще одне кримінальне провадження за підозрою податківця у скоєнні аналогічного злочину.   
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2760