Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.08.2018

Прокуратура довела у суді вину гостя, який вбив господаря через те, що він забрав пляшку зі столу та попросив усіх розходитися по домівках

Ленінський районний суд м. Харкова визнав винним 31-річного неодноразово судимого за майнові злочини мешканця с. Пархомівка Краснокутського району в умисному вбивстві односельця (ч. 1 ст. 115 КК України).

Як розповіла начальник управління прокуратури області Тетяна Сотнікова, чоловіку призначено покарання у вигляді 7,5 років позбавлення волі.
 
"Прокуратура довела у суді, що у серпні 2016 року компанія із 5 чоловіків прийшла у гості до потерпілого. У дворі домоволодіння вони разом пиячили. Близько 23 години господар забрав зі столу пляшку із самогоном, сказав гостям, що всім час розходитись по домівках та пішов у будинок. Четверо гостей попрощалися, а ось п'ятому хотілося продовження свята. Він пішов слідом за хазяїном. У коридорі штовхнув господаря так, що той впав. Потім почав бити його ногами по обличчю та вимагати віддати алкоголь. Коли товариш по чарці перестав його лупцювати, чоловік піднявся та пішов до спальні, де сів у крісло, щоб прийти до тями. Гість, так і не отримавши пляшку, пішов до кухні, взяв ножа та вдарив ним чоловіка у серце. Від отриманих травм господар помер", - розповіла Т. Сотнікова.
 
Усвідомивши, що наробив, гість стер свої відбитки з ножа та посуду і втік.
 
Довідково:
 
Наразі вирок суду не набув законної сили, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 

Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2853