Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.09.2018

Орендар порушив умови користування комунальними землями вартістю понад 30 млн. грн. Прокуратура у суді вимагає повернути ділянку місту

Харківська місцева прокуратура № 3 направила до господарського суду області позов щодо стягнення з приватного підприємства заборгованості за оренду землі в Індустріальному районі Харкова, а також щодо розірвання відповідного договору оренди у зв’язку зі істотними порушеннями умов користування ділянкою.

Як розповіла заступник керівника Харківської місцевої прокуратури № 3 Наталія Коваленко, договір оренди земельної ділянки загальною площею понад 1 га вартістю більше 31 млн. грн. був укладений між підприємством та Харківською міською радою у 2002 році. На зазначеній площі знаходяться торговельний майданчик з навісами та гостьова автостоянка.
 
Однак орендар не виконав своїх зобов’язань та перестав сплачувати кошти за оренду землі. Загальна сума накопиченого боргу – понад 170 тис. грн.
 
Під час вивчення зазначеного питання, з’ясувалося, що об’єкти нерухомості, розташовані на даній території, належать на праві власності вже іншим фізичним особам.  Хоча відповідно до вимог законодавства, при продажу будівель договір оренди мав бути розірваний.
 
У зв’язку з цим прокуратурою був поданий відповідний судовий позов.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3113