Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.09.2018

Прокуратура у суді вимагає відшкодувати понад 250 тис. грн. збитків за зруйновані вантажівками дороги

Харківський окружний адміністративний суд задовольнив позов Харківської місцевої прокуратури № 1 щодо стягнення з одного з ТОВ понад 80 тис. грн. за порушення законодавства у сфері руху великовагового транспорту дорогами загального користування.

Як розповіла в.о. начальника управління прокуратури області Ольга Петрова, зазначене порушення було зафіксоване спеціалістами Укртрансбезпеки наприкінці жовтня минулого року. Вантажівка DAF, що належить підприємству, яке спеціалізується з торгівлі продуктами харчування, рухалася без належно оформленого дозволу на перевищення транспортним засобом нормативно-вагових параметрів. При цьому, нормативи загальної ваги були перевищені на 12 тон, а осьового навантаження – більш ніж на 7 тон.
 
«Оскільки рух великовагового транспорту автошляхами призводить до руйнування доріг, законодавством передбачені відповідні норми. Так, у разі перевезення вантажів з перевищенням габаритних або вагових обмежень обов'язковим документом є дозвіл, який дає право на рух автомобільними дорогами України, виданий компетентними уповноваженими органами, або документ про внесення плати за проїзд великовагових транспортних засобів. Якщо ці вимоги порушені, підприємство-власник транспортного засобу має відшкодувати завдані збитки»,  - розповіла О. Петрова.
 
Загалом від початку року органами прокуратури області до суду пред’явлено 9 аналогічних позовних заяв до різних підприємств на загальну суму майже 256 тис. грн. Наразі вони перебувають на розгляді.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2544