Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2018

Прокуратура у суді наполягає обмежити дозвілля малолітньому, що вчинив наругу над пам’ятним знаком розстріляним солдатам

Харківська місцева прокуратура № 4 звернулася до Московського районного суду з клопотанням про вжиття заходів примусового характеру стосовно неповнолітнього, що вчинив наругу над пам’ятним знаком розстріляним солдатам.

Як розповів керівник місцевої прокуратури Володимир Купріянов, досудове розслідування за фактом осквернення пам’ятника  проводилося за ч. 2 ст. 297 КК України (наруга над пам’ятним знаком тим, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни).
 
Нагадаємо, у серпні цього року 13-річний підліток осквернив пам’ятник, розташований на території учбового закладу на Салтівському шосе у Харкові. «Подвиг» зняли на телефон його друзі, а відео виклали у соціальну мережу Instagram.
 
Оскільки хлопець не досяг віку, за яким відповідно до законодавства настає кримінальна відповідальність, прокуратура звернулася до суду з клопотанням про обмеження дозвілля малолітнього – протягом 6 місяців з 20.00 до 7 години ранку він має знаходитися вдома.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2863