Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.10.2018

Справу інтернет-шахраїв, що обдурили понад 100 людей по всій Україні, скеровано до суду

Прокуратура направила до Московського районного суду м. Харкова обвинувальний акт у справі інтернет-шахраїв, що під приводом торгівлі дитячими ліжками, одурили понад 100 покупців.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Максим Блохін, підозрювані – чоловік і дружина 31 і 30 років. Їм інкримінується шахрайство, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб  (ч. 3 ст. 190 КК України).
 
За даними слідства, підозрювані створили в мережі Instagram сторінку, на якій розмістили оголошення щодо виготовлення та продажу меблів з дерева, зокрема, дитячих ліжок.  Низька вартість товару приваблювала покупців. "На гачок" зловмисників, як правило, потрапляли мами, які хотіли придбати своїм малюкам нові меблі.
 
Схема була досить простою. Клієнтам обіцяли виготовити індивідуальне ліжко за 60 днів. На придбання витратних матеріалів просили передплату у розмірі 50% від вартості. Довірливі покупці перераховували кошти на банківську картку, але обіцяного товару так і не отримували. Спочатку "виробники" переносили строки, а потім і взагалі переставали відповідати на телефонні дзвінки та електронні листи.
 
Загалом шахраям вдалося ввести в оману 109 людей з різних регіонів України. Потерпілим завдано збитків на загальну суму близько 400 тис. грн.
 
Якщо провина підозрюваних у суді буде доведена, їм загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2707