Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.10.2018

Рецидивіст, що «обчищав» кишені у шкільних роздягальнях, отримав вирок

Вироком Московського районного суду м. Харкова 29-річного харків’янина визнано винним у низці крадіжок, грабежів, розбої та нанесенні легких тілесних ушкоджень (ч. 2, 3 ст. 185, ч. 2 ст. 186, ч. 1,2 ст. 187, ч. 2 ст. 125 КК України).

За інформацією начальника управління прокуратури області Тетяни Сотнікової, чоловіку присудили 8 років і 10 місяців позбавлення волі.
 
Обставини справи:
 
Протягом лютого-червня 2017 року засуджений скоїв низку корисливих злочинів.
 
Зловмисник двічі нападав на випадкових перехожих, погрожуючи їм іграшковим пістолетом. Перелякані жертви сприймали зброю як реальну загрозу та самі віддавали нападнику цінні речі. Ще з 3 людей рецидивіст зірвав золоті ланцюжки просто посеред вулиці.
 
Засуджений також «промишляв» у роздягальних шкільних спортзалів. Чоловік приходив до навчальних закладів у вечірній час, коли там проводилися спортивні секції. Він нишком йшов до роздягальні та «обчищав» кармани школярів, забираючи мобільні та гаманці. Слідством встановлені 5 аналогічних епізодів.
 
Не гребував засуджений і крадіжками з квартир. У травні минулого року злодій викрав у знайомої ключі від її квартири та, дочекавшись моменту, коли у помешканні нікого не було, виніс з житла гроші та цінності майже на 70 тис. грн.
 
Загалом від злочинних дій засудженого постраждали 10 осіб.
 
Довідково:
 
Вирок суду не набрав чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2247