Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.12.2018

Прокуратура затвердила обвинувачення групі розбійників, що шантажувала чоловіків через сексуальну орієнтацію

Прокуратура області направила до Червонозаводського районного суду м. Харкова обвинувальний акт стосовно учасників організованої групи, що під виглядом правоохоронців скоїли низку тяжких злочинів.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Нвер Антонян, злочинну групу у червні 2015 року організував та очолив раніше судимий 42-річний харків'янин.
 
До справи він залучив 16-річного юнака, а також ще шістьох знайомих віком від 19 до 39 років.
 
Діяли вони за заздалегідь розробленим планом. Неповнолітній через інтернет знайомився з чоловіками та пропонував їм послуги сексуального характеру. Інтимні зустрічі завжди проходили за місцем мешкання потенційних жертв. Разом з юнаком до оселі приїжджали й інші учасники групи. Дочекавшись слушного моменту, зловмисники заходили до квартири та представлялися правоохоронцями. Вони показували підроблені посвідчення та лякали "клієнтів" кримінальною відповідальністю за розбещення неповнолітнього. За нерозголошення подробиць інтимного життя вимагали гроші.
 
Якщо чоловіки не погоджувалися на їх умови, псевдополіцейські вдавалися до насильства. На потерпілих надягали кайданки та погрожували пістолетом. Одну з жертв 2 дні утримували у власному домі, аж поки чоловік не погодився переписати на злодіїв  свою кваритру в Харківській області. Ще одного потерпілого взагалі вивезли до лісосмуги та, приставши пістолет до скроні, змусили його передати  100 тис. грн.
 
За 2 роки злочинної діяльності зловмисники "заробили" понад 700 тис. грн.
 
Довідково:
 
Усім учасникам злочинної групи інкримінується скоєння злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України (розбій, вчинений організованою групою, поєднаний з проникненням у житло).
 
Організатор злочинної схеми підозрюється також за ч. 2 ст. 186, ч. 3 ст. 146, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 353, ч. 1 ст. 304, ч. 1 ст. 263 КК України (грабіж, незаконне позбавлення волі, самовільне присвоєння владних повноважень, втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність та незаконне поводження зі зброєю). Окрім того,   підчас обшуків у нього виявили близько 30 г канабісу (ч. 1. ст. 309 КК України).
 
Незаконне присвоєння владних повноважень (ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 353 КК України) інкримінують ще 4 учасникам групи, що мали при собі "липові" посвідчення.
 
В епізодах незаконного позбавлення волі потерпілих  (ч. 3 ст. 146 КК України) брали участь також четверо зі зловмисників.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3312